Home

Planten in Polen

Veenreukgras

Flora en fauna van Polen - Spottingwildlif

Naasty het oerbos in Polen zijn er ook andere bossen te vinden. Er zijn loofwouden van eiken, beuken en berken, maar meer voorkomend zijn de bossen met naaldbomen als de lariks en de grove den. De moeras- en heidegebieden zijn gevarieerd met 600 soorten mos en 1500 soorten paddenstoelen Polen: doorloop de potentiële 61 leveranciers van de sector planten op Europages, platform voor internationale sourcing B2B POLEN - Ksawerów. Leverancier van: Bloemdragende planten | Tuin- en bosonderhoud, landschapsarchitecten | Sierplanten | Boomkwekerijen en bosbouw | Tuinbouw - import-export. Naar pagina De laatste winstgevende dag voor de bloemen en plantenhandel in Polen voor de corona crisis, was Vrouwendag op 8 maart. Een week later, op de zeer populaire naamdag van Bożena en Krystyna, was bijna 80% van de bloemenwinkels al gesloten. De intensieve lockdown duurde in Polen bijna 4 weken en werd vlak voor Pasen weer versoepeld Import aardappelen uit Polen (ringrot) Steeds meer aardappelverwerkende bedrijven en aardappelhandelaren importeren aardappelen uit Polen. Hoewel er grote verschillen zijn in risico's tussen bedrijven, komt ringrot in Polen nog op veel plaatsen voor in de aardappelketen

Planten Polen Europage

Wist je dat Polen 23 nationale parken heeft? En dat bijna dertig procent van Polen uit bossen bestaat? Ontmoet het grootste zoogdier van Europa. Tijdens je wandeltocht ontdek je unieke planten- en diersoorten, die je in andere landen niet tot nauwelijks tegenkomt. Het bekendste voorbeeld is de Europese bizon, het grootste zoogdier van Europa Deze boom en de voorkomende planten groeien laag bij de grond. Meestal niet hoger dan een paar centimeter. Als bomen en planten hoger zouden groeien, brengt dat hun leven in gevaar vanwege de ijskoude wind. Rendiermos, een korstmos, groeit net als de poolwilg laag bij de grond. Dit is een taaie plant en komt veel voor op de Noordpool • Roken in Polen: Het roken in Polen neemt steeds verder af. Het roken in openbare ruimtes is in Polen verboden, sommigen hebben speciale rookkamers net als in Nederland waar u wel mag roken. Ook is het roken bij bushaltes en onder balkons van woonhuizen verboden. Dat laatste mag vreemd klinken maar een nat pak doet een sigaret niet beter smaken Dit is een lijst van plaatsen in Polen. Standaard is deze lijst geordend op de plaatsnaam, maar de gebruiker kan een andere sortering kiezen. Naam Soort Gemeente Powiat Woiwodschap Postcode Abramowice Prywatne: Dorp: 21-055 Abramy: Dorp: Achrymowce: Dorp

In Polen geven mensen elkaar vaak bloemen cadeau. Bij verjaardagen, bij trouwdagen, geboortes of als bedankje. Rozen en lelies zijn populaire bloemen, maar ook andere soorten en gemengde boeketten zijn een goede keuze als bloemenverrassing in Polen. Ik wil vandaag bloemen laten bezorgen in Polen, kan dat? Helaas kunnen we het niet garanderen De Nederlandse bloemen- en plantenexport is dit jaar vlot gestart met een stijging van 8% tot €439 miljoen. Planten deden het in januari relatief beter dan de bloemen. VGB noemt de stijging van 8% fors. Opvallend is de vierde plaats van Polen. De exportwaarde van pot- en tuinplanten steeg in januari met 15% tot €156 miljoen Desondanks de pracht van dit kasteel, heeft Ojcow Nationaal Park nog meer te bieden.Het park is namelijk thuis voor meer dan 1000 verschillende soorten planten, 135 verschillende soorten vogels en meer dan 500 soorten vlinders. Van deze verschillende soorten zijn er veel zeldzaam en worden beschermt door de Poolse wet Bloemen en planten in Poolse detailhandel . Ontwikkeling in Poolse consumptie snijbloemen en potplanten De marktomvang van de consumptiewaarde voor snijbloemen was in met % gestegen en kwam uit op € miljoen. De marktomvang van de consumptiewaarde voor potplanten was i Medicinale planten (1967) - Polen - LastDodo. Medicinale planten uit 1967 kopen, verkopen of verzamelen? Beheer je Polen verzameling in de catalogus op LastDodo. Aanmelden

Begin juli lijkt het erop dat de ontwikkelingen op de Poolse bloemen- en planten markt te vergelijken zijn met die van de Nederlandse sierteelt. Normaal gesproken zijn de eerste weken van juli een slechte periode voor de verkoop van bloemen en planten in Polen, vanwege het begin van het vakantieseizoen In Polen ligt een uniek riviergebied. Smeltwater uit de gletsjers stroomt in de lente de rivier in en laat vruchtbare grond achter. Daardoor kunnen er veel zeldzame planten en dieren leven. Dit is de Bierbza rivier in Polen. Deze ondiepe, wilde rivier stroomt door een van de grootste moerasgebieden van Europa Afgelopen week hebben logistiek dienstverlener Mandersloot en handelsbedrijf Royal Lemkes een trailer vol potplanten per trein naar Polen vervoert. Deze geconditioneerde testtrailer is een eerste fase in het onderzoek naar het opzetten van een Joint Corridor van Rotterdam naar Polen

Lees meer. Topbloemen: bloemen bestellen, bezorgen en versturen in Polen. U heeft bij Topbloemen de mogelijkheid om er bij het bestellen, versturen en bezorgen van bloemen in Polen een extra cadeau bij te doen. Dat kan bijvoorbeeld een mooie knuffel met een persoonlijke boodschap of een fles lekkere wijn zijn Medicinale planten kopen, verkopen of verzamelen? Beheer in de postzegels catalogus op LastDodo je Polen verzameling Vanuit Railport Brabant in Tilburg is afgelopen vrijdag een eerste testtrailer met planten per spoor naar railterminal Rzepin in Polen vervoerd. De trein kwam veertien uur later op de bestemming aan, wat de verbinding volgens de samenwerkende partijen 'uitermate geschikt' maakt voor planten die vrijdag vertrekken en maandag vers in de winkel moeten liggen

Vanuit Railport Brabant in Tilburg is begin deze maand een eerste testtrailer met planten per spoor naar railterminal Rzepin in Polen vervoerd. De trein kwam veertien uur later op de bestemming aan, wat de verbinding volgens de samenwerkende partijen 'uitermate geschikt' maakt voor planten die vrijdag vertrekken en maandag vers in de winkel moeten liggen Europese huisdierenpaspoorten worden alleen afgegeven voor honden, katten en fretten. Wilt u andere huisdieren meenemen op reis, zoals vogels, siervissen, reptielen, knaagdieren en konijnen, raadpleeg dan de nationale voorschriften. van het land dat u van plan bent te bezoeken voor informatie over de inreisbepalingen

Geel duifkruid, Scabiosa ochroleuca | Stektuin

Planten en mest Polen Europage

Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten De eerste steen voor een geheel nieuwe plastic recycling plant in Polen is gelegd. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal naar verwachting in april 2019 in gebruik worden genomen. Het initiatief is een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen

Polen - vakanties in de natuur. Ver weg van de drukte, ervaar een wereld van wilde dieren, prachtige landschappen, majestueuze bossen en ongerepte nationale parken, eindeloze zandstranden en duizenden meren! Bezoek dorpen met een rijke geschiedenis, luister naar ongelofelijke legendes, proef van de keuken met tradities Retail Tour Polen Bezoekverslag bloemen en planten bij Poolse retailers PT 2010 - 55 augustus 2010 - Josephine Klapwijk - van Dijk Productschap Tuinbouw, M&I . 1 Auteur Josephine Klapwijk - van Dijk Functie Sr. Projectleider Marktonderzoek Telefoon 079-347064 Polen is een van de weinige landen in Europa waar zoveel natuurlijke vogelhabitats bewaard zijn gebleven. Het is in Polen dat je komt kijken en luisteren naar vele soorten watervogels, het is in de Poolse bossen dat je alle soorten Europese spechten kunt ontmoeten, en de lokale moerassen en wetlands zijn een belangrijke tussenstop tijdens de jaarlijkse gevleugelde migratie

Als je plant om in grote steden zoals Warschau, Wroclaw en Krakau te blijven, kan je prima het openbaar vervoer gebruiken. Als je echter ook het platteland en de nationale parken wilt gaan ontdekken, is het beter om een auto te huren. Reizen door Polen met de wagen is gemakkelijk en biedt je de grootste flexibiliteit Maar Polen heeft nog veel meer potentie qua export en de belangstelling voor onze Nederlandse bloemen en planten, zegt Nederstigt. Polen houden van goedkoop, hiërarchie en duidelijke lijntjes. Onder meer Waterdrinker, Heemskerk Flowers. Van Duyvenvoorde Bloemengroep hebben al een stevige vinger in de Poolse bloemenpap

Het transport van bloemen en planten per trein naar Polen vindt plaats in het kader van het project Greenrail 2. Dit is een initiatief van VGB, de brancheorganisatie voor de export van bloemen en planten. De eerste planten zijn in opdracht van een exporteur in Aalsmeer vervoerd en bestemd voor een grote supermarktketen in Polen Verbetering Poolse landbouwgrond met nutriënten uit Nederland. Mest wordt vaak nog als afvalstof beschouwd. Maar dat is het niet, zegt landbouwraad Martijn Homan in Polen. In essentie is mest een belangrijke bodemverbeteraar. Toevoeging van organische stof en bijbehorende micro-nutriënten aan landbouwgrond in Polen is nodig voor een duurzame.

Poolse markt voor (lokale) bloemen en planten herstelt

Import aardappelen uit Polen (ringrot) Import planten

 1. Gdańsk is gelegen aan de Oostzee, op de plaats waar de westelijke arm van de Wisła (Weichsel) de Bocht van Gdańsk (Danziger Bucht) bereikt. De stad heeft 468.158 inwoners (30 juni 2019) en vormt samen met de badplaats Sopot en de havenstad Gdynia de zogenaamde Driestad ( Trójmiasto ), een agglomeratie met ruim 1 miljoen inwoners
 2. Polen (Pools: Polska) officieel Republiek Polen is een land in Europa.Het land grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Rusland (Kaliningrad), Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne.De hoofdstad van Polen is Warschau.. Polen is sinds de Tweede Wereldoorlog een stuk naar links geschoven. De toenmalige Sovjet-Unie kreeg hierdoor 178.000 km² grondgebied vaan Polen en Polen kreeg 102.600 km² van.
 3. GEA Food Soutions, RecoScreen.Hvis du ser på kassene står det Prior og på arbeids dressene dems står det TrønderKylling.. Hehe tror ikke dette er noen fabrik..
 4. Plantsome | Spetterende planten online bestellen. Planten gratis binnen 2-3 werkdagen geleverd. 3 maanden Plantgarantie. Verzorg je planten met onze gratis App. We scoren een 9.4/10 bij onze klanten. 3 maanden Plantgarantie
 5. Valkplant promoot deze soorten al langere tijd in Polen in zowel vakbladen als consumentbladen. Bij de vakbladen ligt de nadruk op het communiceren dat het met kwekersrecht beschermde soorten betreft en welke kwekers een licentie hebben om deze plant te produceren. Dit als middel tegen illegale productie
 6. Lees hier de informatie over de planten en dieren van Polen. Beste reisperiode en klimaat van Polen Wanneer je naar Polen wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met het weer, het klimaat en de beste reisperiode van Polen. Zo heeft Polen bijvoorbeeld ook koude winters en is het zelfs mogelijk om in Polen te wintersporten

Ontdek een schat aan mooie wandelroutes in Polen - Wandel

Kwekerij Online: online planten kopen vanuit uw stoel. Online planten kopen was nog nooit zo gemakkelijk! Op onze webshop bestel je op elk gewenst moment online tuinplanten tegen zeer scherpe prijzen: al vanaf € 0,73 vind je planten in onze webshop. Bekijk snel het uitgebreide assortiment van Kwekerij Online De Poolse hoofdstad had tijdens het communistische tijdperk in het westen de reputatie van een sombere stad. Het park straalt een 18e-eeuwse Engelse sfeer uit en de mooie bloemperken met exotische bloemen en planten geven aan het kuuroord dat ietsje extra's Guardian Glass is de voorbereidingen gestart voor de bouw van een tweede floatglasfabriek in Polen. Het concern investeert 1,5 miljoen dollar in het technisch ontwerp en site-inspecties. Guardian heeft reeds een floatglasfabriek in Czestochowa en de tweede wordt naar verwachting begin 2019 in gebruik genomen The plant already produces hybrid transmissions for 1.8L hybrid engines since 2018 Brussels, Belgium - 26th July, 2019 - As Toyota Motor Europe (TME)'s hybrid vehicle sales continue to rise as a percentage of total sales in the European region, reaching 52% in H1 2019, the company continues its efforts to localise production of hybrid engine components in Europe 3 Gevoelige planten met uitzondering van planten die gedurende de gehele productiecyclus in vitro zijn geteeld en planten die behoren tot de in bijlage III van uitvoeringsbesluit nr. 2015/789/EU vermelde variëteiten van gevoelige planten, die gedurende ten minste een deel van hun leven in een afgebakend gebied als bedoeld in artikel 4 van uitvoeringsbesluit 2015/789/EU zijn geteeld, mogen.

Vakantiehuizen Polen. Polen is een schitterend en onafhankelijk land. Eeuwenlange machtwisseling heeft het land prachtige historische bezienswaardigheden opgeleverd, evenals een rijke cultuur en een veelzijdig landschap. Mooie grote steden afgewisseld met natuur, meren, bossen en een pittoresk landschap. Lees meer Gerelateerde afbeeldingen: cactus natuur planten tuin plantaardige green terras groene plantkunde vetplanten. 902 132. Potten Planten Cactus. 269 72. Vetplanten Planten. 217 20. Vetplanten Handen Vrouw. 165 14. Cactussen Groene Bloemen en planten worden vaker van Nederland naar Polen geëxporteerd. Volgens branchevereniging VGB stond het land in juni voor het eerst in de top vijf van exportbestemmingen. Daarbij zit er. Polen (Pools: Polska), officieel de Republiek Polen (Pools: Rzeczpospolita Polska), is een land in Midden-Europa.In het westen wordt het begrensd door Duitsland (Oder-Neissegrens), in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne en in het noorden door de Oostzee en de Russische exclave Kaliningrad

Koningspaar plant bomen in Polen. Op hun tweede dag van hun bezoek aan Polen hebben koning Filip en koningin Mathilde een jonge beuk geplant. Dat deden ze om te laten zien dat België zich - net. Twee mannen van Poolse komaf zijn zaterdagavond in Biest-Houtakker aangehouden op verdenking van diefstal van 180 planten. Ze hadden die ochtend wel 900 planten gekocht bij dezelfde kweker 'Polen plant nieuwe ingreep in rechterlijke macht' Han Dirk Hekking 10 dec '20 18:57. Deel via WhatsApp Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via LinkedIn Deel via E-mail. Bewaar artikel in Mijn Nieuws. Registreer nu en lees: 'Polen plant nieuwe ingreep in rechterlijke macht Kan ik bloemen / planten ook naar het buitenland versturen? Jazeker. Alle internationale bestellingen voor brievenbusbloemen worden verwerkt door PostNL en zijn partners. Onze boeketten en planten bezorgen we alleen in Nederland en België. De verzendkosten voor internationale brievenbusbloemen bestellingen bedraagt € 9,95

Kerngezonde lynxen wacht een leven in Polen. ANHOLT - Ze zijn gezond, wel doorvoed én het blijken vrouwtjes: de drie lynxen die vier weken geleden zijn geboren in Wildpark Anholter Schweiz, net. De eerste steen voor een geheel nieuwe plastic recycling plant in Polen is gelegd. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal naar verwachting in april 2019 in gebruik worden genomen

Poolse arts: 'Verwondingen van Jakobsen levensbedreigend' Dat zegt Barbara Jerschina, één van de in de koers actieve artsen, tegen Poolse media. Sportredactie 05-08-20, 21:14 Laatste update. Solidariteit plant voedselkonvooi voor stakende werknemers in Belarus. 26 augustus 2020 by Fakty. Polen zal deze maand 40 jaar markeren zijn dat de vakbond Solidariteit en de vrijheidsbeweging werd opgericht

Planten en insecten op de Noordpool - Praktijk Centrum Bome

De Poolse man uit Maurik werd dus vorige week al gearresteerd. Blijkbaar had hij iemand bedreigd met een vuurwapen. Die arrestatie ging met veel gedoe gepaard. Ik vat het nu maar losjes samen. Kijamilee 64 Inch Mospaal voor Klimplanten, 4 Pack 16 Inch Kokos Totem Pole Plant Polen voor Kamerplanten om naar boven te groeien, Mospaal voor potplanten, Kokosmosstokken voor binnenklimplanten : Amazon.nl: Tuin, terras & gazo Bloemen bestellen voor Polen is heel eenvoudig bij Interflora. U bestelt zo de mooiste bloemen die dezelfde dag nog in Polen aan huis of op kantoor geleverd worden. Wij kunnen bloemen in Polen laten leveren voor werkelijk elke gelegenheid. Voor een verjaardag, een huwelijk, een zieke, zomaar, Bestel hier. Besteld voor 13u, vandaag nog door. This category has the following 13 subcategories, out of 13 total. Power plants in Poland by city ‎ (13 C) Coal-fired power plants in Poland ‎ (15 C, 9 F) Combined heat and power plants in Poland ‎ (5 C, 5 F) Former power plants in Poland ‎ (6 C, 1 F OLDEBROEK - De eerste steen voor een geheel nieuwe plastic recycling plant in Polen is gelegd. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal naar verwachting in april 2019 in gebruik worden genomen. Het initiatief is een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Vanaf de start van de plastic recycling activiteiten in 2006 maakt Van Werven.

Met deze plant wordt straks 75.000 ton aan CO2-emissie voorkomen die anders vrijkomt bij de productie van primaire grondstoffen. Luchtmachtbasis. Het gehele complex is drie hectare groot en ligt direct aan de afrit van de A4, een belangrijke autosnelweg naar en van Duitsland, in het zuiden van Polen Polen : Postzegels [Thema: Planten (Flora) | Jaar: 1989]. Koop verkoop, handel en ruil gemakkelijk verzamelobjecten met de verzamelaars gemeenschap van Colnect. Alleen Colnect vergelijkt automatisch verzamelobjecten die u zoekt bij mede verzamelaars met aanbiedingen om te kopen of te ruilen. Colnect verzamelaars club revolutioneert uw ruilervaringen De enorme crisis in de Poolse pluimveesector, de grootste producent van pluimveevlees in de Europese Unie, treft alle soorten pluimvee: vleeskuikens, legkippen, eenden, kalkoenen en ganzen. Tot dusver zijn er ongeveer 10 miljoen vogels geruimd. Het ministerie van Landbouw maakt hier melding van in Agroberichten Buitenland

Wat u in Polen beslist niet mag doe

 1. Polen : Postzegels [Thema: Planten (Flora) | Jaar: 1990]. Koop verkoop, handel en ruil gemakkelijk verzamelobjecten met de verzamelaars gemeenschap van Colnect. Alleen Colnect vergelijkt automatisch verzamelobjecten die u zoekt bij mede verzamelaars met aanbiedingen om te kopen of te ruilen. Colnect verzamelaars club revolutioneert uw ruilervaringen
 2. De eerste steen voor een geheel nieuwe plastic recycling plant in Polen is gelegd. De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 30.000 ton en zal naar verwachting in april 2019 in gebruik worden genomen. Het initiatief is een samenwerking tussen Van Werven Plastic Recycling en Plastic Worx uit Polen. Vanaf de start van de plastic [
 3. Wie last heeft van hooikoorts, heeft een pollenallergie. Pollen (stuifmeel) wordt aangemaakt door bomen, grassen en kruiden en zweeft in de lucht. Hoe meer pollen, hoe meer hooikoortsklachten. Het weer heeft hier veel invloed op. Planten groeien bij zonnig en warm weer, waardoor hooikoortsklachten toenemen. Een oostenwind verergert je klachten
 4. Er staan inmiddels 128.918 plant- en diersoorten op de rode lijst. Daarvan worden er 35.765 met uitsterven bedreigd. De heropleving van het grootste landzoogdier van Europa, de wisent of bizon.
 5. Pollen (stuifmeel) wordt aangemaakt door bomen, grassen en kruiden en zweeft in de lucht. Hoe meer pollen, hoe meer hooikoortsklachten. Het weer heeft hier veel invloed op. Planten groeien bij zonnig en warm weer, waardoor hooikoortsklachten toenemen. Een oostenwind verergert je klachten. Deze komt van land en bevat daardoor veel pollen
 6. Maar Polen heeft nog veel meer potentie qua export en de belangstelling voor onze Nederlandse bloemen en planten, zegt Nederstigt. Polen houden van goedkoop, hiërarchie en duidelijke lijntjes
 7. Als het aan de regering ligt, planten de Polen zich voort als konijnen Koppels in Polen opgelet: aarzel niet langer over het krijgen van kinderen en vermenigvuldig je als konijnen. Die krijgen nestjes tot wel 63 jongen. Veel bewegen is hun geheim, net als weinig stress, geen huiselijk geweld en een gezond dieet

Lijst van plaatsen in Polen - Wikipedi

Natuurvakantie Polen. Wie zoveel mogelijk wil zien op korte tijd kan best uitkijken naar een rondreis langs de hoogtepunten van het land. Wat heeft de natuur in Polen te bieden? Het land is bezaaid met prachtige nationale parken, hoge bergen en eindeloze bossen en leent zich uitstekend voor een actieve vakantie: een wandelvakantie, een foto- of vogelreis in de natuur De planten zijn bijna vrij van ziekten en plagen en zijn perfect voor de biologische teelt, wat hun waarde nog meer verhoogt. De jarenlange studie aan de afdeling van de Environmental Protection, Department of Horticulture, Biotechnology and Landscape Architecture van het SGGW in Warschau door Dr. Peter Latocha, resulteerde niet alleen dat het mogelijk was om deze plant telen in Polen, maar.

Aardbeien: meer dan 100 ha kwekerijen tussen Polen en Spanje, 60 miljoen nieuwe planten verwacht. Ondanks de huidige noodsituatie op gezondheidsgebied die de tuinbouwsector al enkele weken in zijn greep heeft, houdt de aardbeiensector niet op. En in feite, terwijl de oogst goed gaat, denken we al aan het volgende seizoen Polen kent weidse natuurparken zoals het Białowieża Nationaal Park, een van Europa's oudste reservaten. En wist je dat van de 160 duizend paar ooievaars, er elk jaar 41 duizend paar naar Polen vliegen? In totaal kent Polen maar liefst 23 nationale parken met een totale oppervlakte van 300.000 hectare. Ook in de steden vind je vele parken en groen

Bloemen sturen naar Polen met Eurofloris

Schimmelziekte kamperfoelie? - Moestuin Forum | Voor en

Export bloemen en planten naar Polen blijft stijgen

Natuur in Polen Polenreizen Krakau, Auschwitz, Krakow

PT 2009-1 Ketens in Kaart Polen - WU

Mooi botanisch badkamerontwerp! | Inrichting-huisFotobehang Piratenschip schip op het water van de OostzeeKarpacz - Wikipedia

Info over jagen in polen. Resultaten van 8 zoekmachines De Poolse kwekersorganisatie organiseert dit jaar de 24e editie van de tentoonstelling Green Is Life waar de focus ligt op buitengoed. In 2015 kende dit evenement een bezoekersaantal van ruim 16.000 (waarvan 6.500 professionals). Destijds namen 260 exposanten deel Nederland zapt massaal naar Zweden - Polen als duel plots spannend wordt voor Oranje. Oranje leeft onder de tv-kijker. Toen het duel Zweden - Polen gisteren plots spannend werd voor het vervolg in.